marți, 24 februarie 2009

VIOLATORUL DIN LIFT

Fiecare face ce vrea, cand vrea si unde vrea, fara ca sa-i pese de noi oamenii de rand din a caror contributii isi " tarasc " ei zilele.*****************************************
Aceeasi lege care-i arunca dupa gratii pe hotii de gaini sau batranele care nu pun in executare hotarari judecatoresti, lasa in libertate infractori periculosi. Este cazul unui bucurestean cu 11 condamnari, din care 4 pentru viol. El este liber acum pentru ca a beneficiat pentru a treia oara de intreruperea pedepsei pe motive medicale, transmite Realitatea TV.
Constiinta unui magistrat l-a lasat pentru a treia oara in liberate in ultimul an pe Dorel Lazar, din motive medicale. Are 44 de ani si obisnuieste sa violeze femei in lifturile de bloc. Anchetatorii spun ca victima cu numarul 3 i-a fost propria avocata.
De fiecare data cand a fost eliberat din penitenciar, Dorel Lazar a fost dat in urmarire generala si recuperat de pe strazile Bucurestiului de politisti. Pentru el, ar trebui sa fie valabila notiunea de PERICOL SOCIAL, care se reflecta in marimea pedepsei pentru infractiuni.
Conceptul de pericol concret pentru ordinea publica isi pierde sensul in alte doua cazuri.
Este vorba despre un alt bucurestean care, in noiembrie 2008, a tras cu pusca de vanatoare si a ranit pe unul din politistii care-i intrasera in curte ca sa retina un umarit general pentru viol. Desi codul de procedura penala spune clar ca oamenii legii pot ridica chiar fara avertisment un individ cautat de lege, judecatorul a considerat ca barbatul s-a speriat cand politistii au sarit gardul si ca acesta a folosit in mod justificat arma - autoaparandu-se.
Acelasi judecator al Tribunalului Bucuresti a fost de parere insa ca procurorii au folosit prea multe probe ca sa obtina arestarea unui alt barbat - e vorba de un sofer al Parchetului, care a tras cu pusca de vanatoare intr-o benzinarie din Bucuresti. Dupa doua prelungiri ale mandatului de arestare pentru tentativa de omor, judecatorul l-a lasat liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu